D. Mustofa Kamal

Nama Dr. D. Mustofa Kamal, ST., MT.
Email dianta.mustofakamal@mesin.pnj.ac.
Pendidikan Formal

S3 Ilmu Keteknikan Pertanian, Energy Study

Bidang Ajar / Research area

Predictive Maintenance, Maintenance Practice, Compressore and Pump, Fuel and Combustion, HVAC, Safety, Health and Environment (SHE), Thermodynamics, Heat Transfer, Energy and Exergy

Pengalaman mengajar Sejak 1998
Publikasi Ilmiah

Tatun H. Nufus, Dianta Mustofa Kamal, Sri Lestari K., 2016, Impoving Fuel Diesel Efficiency using Fuel Filter, Journal of Energy and Power Engineering, Vol 10,

Dianta Mustofa Kamal and Fuad Zainuri, 2015, Green Product of Liquid Fuel from Plastic Waste by Pyrolysis at 900 °C, Journal of Energy and Power Engineering, Vol 9 No. 1.

Gun Gun Ramdlan G, Jusafwar, Adi Syuriadi dan Dianta Mustofa Kamal, 2014, Development of Penstock Hydraulic Governing Valve For Micro Hydro Power Plant Waterwheel Type, Proceeding Asian South East Asian International Seminar (ASAIS 2014), Politeknik Negeri Jakarta.

Dianta Mustofa Kamal, dkk. 2013. Polytech: Conversion Machine of Plastik Into Oil Fuel With Continuous System And Reservoir Wet-Steam Oil With 20 Kg Capacities. Proceedings of AISC Taiwan 2013. ISSN:2337-442X ISSN:2337-442X

Tambunan A., H., Sihaloho T., Dianta Mustofa Kamal, 2012, Experimental Study on The Effect of Freezing Medium Temperature on Exergy Efficiency. International Journal of Exergy, Vol. 10, No. 3, 2012.

Dianta Mustofa Kamal, 2012. Pengaruh waktu pengeringan terhadap kadar air gabah pada mesin pengering gabah kontinyu kapasitas 10 kg/jam dan daya 1890 W. Proceeding Seminar Nasional Teknik Mesin 2012, Politeknik Negeri Jakarta.

Muslimin, Mustofa K., D., Sonki P., 2010. Rancang Bangun Tungku Krusibel. Journal Poros Teknik Mesin, Politeknik Negeri Jakarta.

Dianta Mustofa Kamal, 2009. Analisis Exergy pada Proses Pembekuan Susu Segar. Proceeding Seminar Nasional Teknik Mesin 2009, Politeknik Negeri Semarang.

Dianta Mustofa Kamal, 2008., A Model of Stepping Medium Temperature Freezing System with Exergy Method on Beef Preservation, Disertasi Program Doktor Institut Pertanian Bogor.

Jabatan Fungsional Lektor/IIIc
Sertifikasi profesi